Angsthåndtering for

børn & unge

Angst hos børn og unge kan handle om konkrete situationer, eller steder, som man får opbygget en frygt for. Det kan også være det, at skulle sige eller gøre noget foran eller sammen med andre. Måske har man oplevet noget der gjorde én bange eller utryg og som sætter tankerne på overarbejde, for hvad nu hvis det sker igen??

  

Angst er en naturlig del af det at være menneske, og de fleste

børn og unge har perioder, hvor der er noget de er bange for. Det bedste vi kan gøre som forældre er, at rumme angsten sammen med vores børn og unge, vise dem, at det oftest hverken er farligt eller skadeligt at blive

bange. Og at det går over.

Hvis du som forælder synes, at det er kommet til at fylde for meget i jeres hverdag, og du/I mangler hjælp til at overvinde, håndtere og forebygge at angsten vokser sig større, så kan jeg hjælpe jer. 


Forældrevejledning:

I forældrevejledningssamtaler tager vi udgangspunkt i de konkrete udfordringer i har lige nu omkring håndteringen af jeres barns angst. Jeg kommer med feed back og forslag til hvordan I kan håndtere det. 

Forældrevejledningssamtaler kan være en oplagt mulighed for jer, som mangler sparring og konkrete idéer til, hvordan I bedst kan støtte jeres barn i,

at tackle de ting der fylder for jer, men ikke mener det vil være nyttigt at inddrage jeres barn i et forløb på nuværende tidspunkt.

En vejledningssamtale kan stå alene, eller følges op med en evaluerende samtale efter jeres ønske.

 

Angst-håndterings forløb

Et angst-håndterings forløb består af samtaler, hvor du/I sammen med dit

barn eller unge introduceres til strategier og metoder, som gør jer i stand til at arbejde med at reducere angsten. I får som familie på denne måde et fælles sprog og en fælles tilgang til de problematikker I oplever.

Jeg bruger den kognitive adfærdsterapeutiske tilgang, hvor der er fokus på tankemønstre og de kropslige og følelsesmæssige reaktioner der er for-

bundet med angsten. Sammen finder vi trygge måder at eksponere angsten i små bidder, som er overskueligt for barnet/ den unge.


Hvis dit barn er 15 år, eller ældre, må han/hun gerne komme alene, hvis I vurderer, at det vil være bedst.


Pris:

 650,- (60 min.)

Jeg kommer gerne på hjemmebesøg, hvis det giver mere mening

(ingen beregning for kørsel i Esbjerg by + 5 km). 


For yderligere information eller booking af tid til en samtale, brug venligst kontaktformularen her på siden. 


De bedste hilsner 

Tina

Angsthåndtering

v. Tina Knak

Vil du gerne vide lidt mere om Tina?

 
 
 
 
unsplash